utorak, 28. maja 2024.

Povećava se broj novopozitivnih

Objavljeno: 30. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U Valjevu je korona virus potvrđen kod još 31 osobe, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje o broju novopozitivnih u Kolubarskom okrugu do juče u 15 časova. Štab za vanredne situacije je saopštio da je epidemiološka situacija u Valjevu preteća.

U opštinama Kolubarskog okruga su 22 osobe novopozitivne. U Ljigu je devet novoobolelih, u Mionici sedam, a u Osečini i Lajkovcu po tri novopozitivne osobe.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 19 osoba iz Valjeva, dve iz Lajkovca i po jedna osoba iz Mionice i Ljiga.

Povećava se i broj osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Tako se u samoizolaciji nalaze 251 osoba iz Valjeva, 28 iz Mionice, 16 iz Lajkovca, 10 iz Ljiga, šest sa Uba i četiri osobe iz Osečine.

Štab za vanredne situacije je saopštio da je broj pregleda u Kovid ambulanti u Valjevu dosta  povećan, dok je u Prijemno-urgentnom centru u odnosu na prethodni dan je smanjen.

„Povećan broj prijema na hospitalizaciju i povećan broj sumnjivih, verovatnih i/ili  laboratorijski  potvrđenih  novoobolelih u Kovid odeljenjima bolnice i kućnoj izolaciji, kao i lica iz kontakta u kućnoj samoizolaciji ukazuju na preteću epidemiološku i vanrednu situaciju u gradu. Među  obolelim su mlađi, učenici i studenti, penzioneri,nezaposleni, zaposleni u javnim službama, proizvodnji i usugama ,školstvu, u prometu hrane, lekova i druge robe, što ukazuje da se mere dosledno ne sprovode u radnoj sredini, na ulici, otvorenom i zatvorenom prostoru“, saopoštio je Štab  za vanredne situacije.

Od početka pandemije od posledica korona virusa u Valjevu su preminule 32 osobe, a u Mionici njih šest. U Ljigu je preminulo pet osoba, kao i u Lajkovcu, a po četiri osobe preminule su od posledica korona virusa u Osečini i Ubu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *