utorak, 28. maja 2024.

Predloženi kandidati za predsednike sudova

Objavljeno: 9. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za predsednika Višeg suda u Valjevu predložena je Biljana Savić, koja tu dužnost obavlja i sada, saznaje portal Patak online. Odluku o tome je doneo Visoki savet sudstva, a konačnu reč daće Narodna skupština Srbije. Kako saznajemo, za ovo mesto su konkurisala dva kandidata, a Visoki savet sudstva se opredelio za Biljanu Savić. Ona je u maju 2014. godine izabrana za predsednika Višeg suda u Valjevu, a trenutno je vršilac funkcije predsednika tog suda.

Za predsednika Privrednog suda, između dva kandidata, Visoki savet sudstva je za tu funkciju predložio Jasminu Igić Matić, sudiju i aktuelnog vršioca funkcije predsednika tog suda. Za predsednika Prekršajnog suda je predložen Zoran Stefanović, koji tu dužnost obavlja i sada, a on je bio jedini kandidat za to mesto.

Na čelu suda u Mionici, koji pokriva i teritoriju Ljiga, trebalo bi da bude sudija Snežana Panić, a za predsednika Osnovnog suda u Ubu, koji teritorijalno pokriva i Lajkovac, predložen je Dušan Živković, aktuelni predsednik tog suda. Ostalim predsednicima sudova u Kolubarskom okrugu još uvek nije istekao mandat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *