nedelja, 21. jula 2024.

Predlozi za ovogodišnje dobitnike godišnje nagrade Valjeva

Objavljeno: 26. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Gradska komisija donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Valjeva, koja se dodeljuju povodom Dana Valjeva, 20. marta.  Konačnu reč daće odbornici lokalnog parlamenta u petak, 1. marta. Komisija je predložila da godišnju nagradu u oblasti medicine i brige o zdravlju dodeli dr Nebojši Stojakoviću, u oblasti vaspitno-obrazovnog rada predložena je OŠ „Andra Savčić“, a nagrada u oblasti stvaralaštva učenika i studenata trebalo bi da pripadne Stefanu Mitroviću.

Za nagradu u oblasti privrede je predložena kompanija „Bosis“, u oblasti nauke i inovacije dr Dušan Ružičić, za zaštitu životne sredine dr Branka Miholjčić, u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada sveštenik Milinko Jović, a poljoprivrede Dragoljub Dragojlović. Za oblast humanosti predloženo je udruženje „Rodi se na lepom mestu“ i njen predsednik dr Nenad Dimitrijević.

Za nagradu u oblasti informisanja i društvenog angažovanja predložen je Jovan Stojić, umetnosti i kulture Ljiljana Isidorović, za očuvanje i negovanje tradicija valjevskog kraja KUD „Đerdan“, a u oblasti sporta Maša Cvetković. Za oblast urbanizma nije bilo predloga.

Komisija je odlučila da dodeli dve specijalne nagrade. Nagradu za životno delu trebalo bi da dobije dr Miša Srećković, a nagradu za afirmaciju Grada Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“, koje je ove godine obeležilo 50 godina rada.

Spisak predloženih kandidata nam je potvrdio predsednik gradske komisije, koja je odlučivala o dobitnicima godišnje nagrade, dr Ljubomir Pavić.

Jedan komentar na “Predlozi za ovogodišnje dobitnike godišnje nagrade Valjeva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *