četvrtak, 18. aprila 2024.

Predložite dobitnike godišnje nagrade grada Valjeva

Objavljeno: 29. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Na sajtu grada Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju Nagradu grada Valjeva.

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave Praznika grada Valjeva – 20. marta.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za: životno delo,     humanitarni rad i brigu o ljudima i afirmaciju grada. U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade.

Nagrada može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu i može se dodeliti istom subjektu više puta.

Foto: Grad Valjevo

Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti pravnom ili fizičkom licu koje nema sedište odnosno prebivalište na teritoriji grada Valjeva, a koje je svojim radom naročito doprinelo razvoju ili afirmaciji grada Valjeva u zemlji i inostranstvu.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti za koju se nagrada dodeljuje.

Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 01. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

Rok za podnošenje predloga je 15. februar 2024. godine, a predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu Nagrade grada Valjeva, preko pisarnice Gradske uprave grada Valjeva.

4 komentara na “Predložite dobitnike godišnje nagrade grada Valjeva

  1. Vladimir Ivkovic
    Brat poznatog advokata, konacno da neko podigne Krusik na noge, pokaznjava spavace u firmi i ostalo.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *