nedelja, 14. aprila 2024.

Predsednik Rotarijanaca posetio Petnicu

Objavljeno: 10. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Novoizabrani prvi čovek Rotari Internacionala Jan Rajzli, predsednik jedne od najvećih svetskih nevladinih organizacija, posetio je Istraživačku stanicu Petnica i održao sastanak sa rotarijancima iz desetak klubova zapadne Srbije.

„Na početku mandata došao sam u Srbiju da se uverim kako funkcionišu ovdašnji klubovi i kako realizuju svoje humanitarne projekte, posebno one u lokalnim zajednicama“, rekao je Rajzli koji je sa domaćinima u Petnici zasadio tri drveta u parku Istraživačke stanice.

Rotari Internacional ima oko 1,2 miliona članova širom sveta, a Rajzli poručuje da će njegovo predsedavanje tom organizacijom biti sagledano u sloganu „Rotari pravi razliku“.
„Nastojimo da poboljšamo život ljudi, ali želimo da se i mi kao Rotarijanci promenimo i popravimo. Ako Rotarijanci imaju potrebu da brinu o životnoj sredini, da sačuvaju planetu na kojoj živimo, ono što kao članovi Rotari klubova možemo da uradimo je da zasadimo bar po jedno drvo. Ima 1,2 miliona Rotarijanaca u svetu, to je 1,2 miliona stabala“, objasnio je Rajzli.

Guverner rotarijanskog distrikta u Srbiji i Crnoj Gori Branislav Ranđelović najavio je da će aktivnosti Rotarijanaca u našoj zemlji do kraja ove godine biti usmerene ka obrazovanju, „bilo kroz pomoć u rekonstrukciji i opremanju obrazovnih institucija, bilo kroz stipendiranje učenika i studenata“.

Jedan komentar na “Predsednik Rotarijanaca posetio Petnicu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *