petak, 23. februara 2024.

Predsednik uručio besplatne knjige svim prvacima

Objavljeno: 4. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Svi đaci prvaci iz mioničkog kraja, koji su 1. septembra prvi put sesti u školske klupe, dobili su od lokalne samouprave besplatne knjige. Odluka o besplatnim udžbenicima za prvake je doneta na predlog predsednika mioničke opštine Bobana Jankovića. Đaci prvaci dobili su  komplete udžbenika koji sadrže sve potrebne knjige i radne sveske za izvođenje nastave i to će im biti poklon Opštine za polazak u školu.

„ Na ovaj način smo izašli u susret roditeljima prvaka, kojima je nabavka knjiga za školu velika stavka u budžetu. Pored nabavke udžbenika za prvake, što će postati praksa, mi već obezbeđujemo besplatan prevoz učenika i nagradna putovanja za odlikaše“,  rekao je predsednik Opštine Boban  Janković.

On je besplatne knjige uručio đacima prvacima, koje je posetio povodom početka nove školske godine.

“Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima želim puno uspeha u novoj školskoj godini. Da vam školski dani budu lepi, praćeni srećom, uspesima i napretkom, da se radujete novim znanjima. Posebne čestitke upućujem đacima prvacima sa željom da im školovanje bude prožeto vrednim učenjem, marljivim radom i iskrenim i pravim prijateljstvima“, poručio je predsednik Janković.

Na području mioničke opštine ove godine u školske klupe je selo 126 đaka prvaka. Mioničke obrazovne ustanove u novoj školskoj godini pohađaće 1.154  učenika, od čega Osnovne škole “Milan Rakić“ Mionica i “Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković u matičnim ustanovama i izdvojenim odeljenjima 1.020 učenika (813 u mioničkoj i 207 u rajkovačkoj školi), dok je na trogodišnjim i četvorogodišnjim obrazovnim profilima u Srednjoj školi Mionica upisano 134 učenika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *