petak, 21. juna 2024.

Predškolci u poseti predsedniku opštine

Objavljeno: 21. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ovogodišnji „maturanti“ iz predškolske ustanove „Neven“ bili su gosti predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Prijem je organizovan u skupštinskoj sali, a radoznali mališani oprobali su se i za govornicom.

Oni su sa predsednikom Jankovićem razgovarali o vremenu provedenom u vrtiću, šta su do sada naučili, kakva su njihova interesovanja i šta ih očekuje u prvom razredu, već od septembra.

„Budući prvaci bili moji gosti. Zaista su sjajni, zabavni, pametni i maštoviti. Oni su budućnost Mionice. Zato i zaslužuju najbolje uslove za odrastanje i školovanje. Zahvaljujući Vladi Srbije uspeli smo da rekonstruišemo škole. Naši budući prvaci po prvi put sešće u kompletno obnovljene i moderne škole i učiće iz udžbenika koje im opština poklanja. Uspeli smo da obezbedimo najbolje uslove za obrazovanje našoj deci“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Prilikom posete predškolaca, predsednik Janković uručio im je pokone, pribor, bojice, igračke, balone kao mali znak pažnje za njihov vredan rad i trud tokom pohađanja vrtića, a u septembru ih već očekuju novi besplatni komplet udžbenici.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije, opština Mionica je u poslednjih sedam godina rekonstruisala školske objekte. Kompletno su renovirane osnovna i srednja škola u Mionici u vrednosti čak 338 miliona dinara.

Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, za osnovnu školu u Dučiću 4,4 miliona dinara, a za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu 1, 2 miliona dinara, dok je u planu rekonstrukcija osnovih škola u Gornjoj i Donjoj Toplici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *