petak, 23. februara 2024.

Predstavljen Urbanistički projekat kompleksa Opšte bolnice

Objavljeno: 31. oktobra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevska bolnica, foto: Patak online
Valjevska bolnica, foto: Patak online

VALJEVO- Dosadašnja v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr sci. med. Marija Mirković održala je kolegijum na kome se zahvalila saradnicima i uputila ih u urbanistički projekat rekonstrukcije valjevske bolnice sa idejnim rešenjem.

Urbanistički projekat kompleksa Opšte bolnice u Valjevu predviđa faznu izgradnju kompleksa, a vrednost posla je procenjena na 12,9 milijardi dinara, bez PDV-a (oko 110,3 miliona evra).

Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo će posle dogradnje i rekonstrukcije činiti ukupno 24 objekta umesto sadašnjih 15, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 m2 povećati na oko 18.000 m2.

Što se tiče dogradnje i rekonstrukcije Bolnice Zdravstvenog centra Valjevo, dr sci. med. Marija Mirković je po stupanju na dužnost v. d. direktora, od decembra 2022. godine, aktivno učestvovala u realizaciji završetka „Urbanističkog projekta kompleksa Opšte bolnice u Valjevu“, koji je predstavila saradnicima i načelnicima službi.

Kolegijum, foto: ZC Valjevo

„ Ideja je bila da promenimo projektni zadatak koji nam nije odgovarao i u tome smo uspeli. To je bio zadatak paviljonskog tipa gde su sve te zgrade bile raštrkane, a mi smo uspeli da vratimo projektni zadatak i izvršimo izmene u skladu sa dogovorom i potrebama načelnika službi. Opredelili smo se za prenamene nekih objekata uz dogradnju i rekonstrukciju“, rekla je dr Mirković.

Rekonstrukcija valjevske bolnice biće izvedena u četiri faze.

„Stara ruska bolnica novim projektom će imati nadograđeno krilo internističkog bloka, koji će biti građen u drugoj fazi. Ono što je još značajno u projektu jesu tople veze na kojima smo insistirali. Hirurški blok ostaje kakav jeste s tim što će ravan krov sadašnjeg Urgentnog biti pogodan za nadogradnju 3 nove hirurške sale. Nova zgrada za službu Psihijatrije sa svim sadržajima će biti izgrađena u prvoj fazi. Dijagnostički deo će se graditi na mestu sadašnjeg parkinga, i radiološka dijagnostika će biti spojena sa Urgentnim centrom koji će biti mnogo lep. Kuhinja i vešeraj se izmeštaju u posebnu zgradu. Dijagnostički centar će biti prvo rađen jer mora server biti premešten. Početkom godine bi trebao da se raspiše tender zagrađevinski projekat počnu u ovo vreme naredne godine. U prvoj fazi izgradnje opredeljeno je 38 miliona i završava se rušenjem objekta poliklinike, dok će početi izgradnjom objekta Službe psihijatrije“, navela je dr Mirković.

Jedan komentar na “Predstavljen Urbanistički projekat kompleksa Opšte bolnice

  1. Da li je moguće da su urbanisti nešto uradili u Valjevu. Ta služba statira decenijama bez stida, u ovom gradu jedino što je planirano urbanističi jesu Karađorđeva, Pantićeva i duple trake deo poprečnih ulica, plairali su “ nepismeni“ ostalo je plač majke božije!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *