sreda, 24. aprila 2024.

Preko konkursa Ministarstva za brigu o selu dodeljene dve kuće u mioničkoj opštini

Objavljeno: 8. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, a koje sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, Jeleni Jovanović iz Nanomira i Vasi Blagojeviću koji se doselio iz Sombora u mionički kraj, dodeljena su sredstva u iznosu od po 1,2 miliona dinara za kupovinu kuće u Virovcu i Mratišiću.

„Zahvaljujem se Vladi Srbije i Ministarstvu za brigu o selu na izuzetnoj saradnji i odličnom programu koji sprovode, a za koji u našoj opštini svake godine vlada velika zainteresovanost. Takođe, čestitam i Jeleni i Vasi i siguran sam da će im ova pomoć biti od velikog značaja. Srećni smo kada vidimo da mladi ljudi žele da urade nešto za svoju budućnost, a mi smo tu da budemo podrška. Zanimljivo je da se preko ovog programa građani doseljavaju u našu opštinu i ostaju na selu što je svakako i bio cilj. Imali smo slučaj bračnog para iz Beograda, a ove godine i Vasu koji se doselio iz Sombora. Nastavićemo da pružamo podršku i da utičemo na razvoj sela. Zahvaljujući projektu Ključkih vrela rešavamo pitanje vodosnabdevanja u deset sela, a uskoro počinjemo i sa rekonstrukcijom izvorišta Orlovac“, rekao je Boban  Janković, predsednik opštine Mionica.

Foto: Opština Mionica

Jelena Jovanović, koja će postati vlasnica seoskog imanja u Virovcu, se zahvalila Ministarstvu za brigu o selu i opštini Mionica na odobrenim sredstvima i velikoj podršci prilikom konkurisanja.

Mladi Vasa Blagojević iz Somobora uskoro će postati novi stanovnik opštine Mionica.

„Zahvaljujem se na dodeljenom domaćinstvu koje mi mnogo znači. Uspeo sam i da se zaposlim, u lokalnoj firmi, tako da za sada imam obezbeđeno i stambeno pitanje“, rekao je Blagojević.

Preko ovog Konkursa zaključno sa ovom godinom, u mioničkoj opštini ovo pravo je ostvarilo petoro mladih, a već ima zainteresovanih i za sledeću godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *