četvrtak, 13. juna 2024.

Premijerka Ana Brnabić danas u IS Petnica

Objavljeno: 22. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Premijerka Srbije Ana Brnabić danas dolazi u Istraživačku stanicu Petnica, gde će uručiti spektrometar toj jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi na Balkanu. Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar, koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

Ova donacija je u okviru projekta za unapređenje okvira za davanje, koji je podržala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a  koji realizuje Koalicija za dobročinstvo, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Branabić. Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara.

Pored premijerke Ane Brnabić, u IS Petnica u 11 časova dolaze direktor misije USAID-a u Srbiji Majk de la Rosa i direktorka Srpskog filantropskog foruma Dragana Jovančević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *