nedelja, 14. aprila 2024.

Premijerka: Valjevo je jedan od najvažnijih gradova u Srbiji

Objavljeno: 26. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ulaganja u valjevski kraj u narednom periodu biti mnogo veća nego ranijih godina i poručila da je Valjevo jedan od najvažnijih gradova u Srbiji. Ona je rekla da će novo gradsko rukovodstvo imati maksimalnu podršku Vlade Srbije. Tokom posete Valjevu premijerka je nakon sastanka sa prvim čovekom Valjeva Lazarom Gojkovićem obišla Tehnički školu, u koju će biti uloženo oko milion evra i koja će postati jedan od 12 regionalnih centara, kao i valjevski Dom zdravlja, čija rekonstrukcija „od poda do plafona“, košta 350 miliona dinara.

Premijerka u Tehničkoj školi

„Došla sam u Valjevo za saradnicima da, pre svega, damo podršku gradonačelniku Lazaru Gojkoviću i jednom izuzetno mladom timu koji će voditi grad Valjevo u narednih nekoliko godina. Ja kao predsednica Vlade i svi ministri u njoj daćemo im podršku, kako bi se Valjevo  razvijalo brže i kako bi imali kvalitetnije projekte i samim tim kako bi građani Valjeva videli kvantitativni i kvalitativni pomak njihovog života. Valjevo je jedan od najvažnijih gradova u Srbiji i cilj nam je bolji kvalitet života građana Valjeva“, poručila je premijerka Srbije.

Ana Brnabić je poručila da naredne godine može da se očekuje početak radova na rekonstrukciji valjevske bolnice, a u narednom periodu cilj je dovođenje novih investitora.

„Završavamo projekat i tehničku dokumentaciju za kompletnu obnovu Opšte bolnice u Valjevu i to je ono što je pred nama da uradimo. Strateški važan projekat je investicija od 158 miliona evra za brzu saobraćajnicu, koja će spojiti Valjevo sa auto-putem ’Miloš Veliki’. To će nam omogućiti da dovedemo nove investitore u Valjevo i da lokalni investitori imaju mnogo lakši prolaz do tržišta širom Srbije, Evrope i sveta“, poručila je premijerka Brnabić.

Na pitanja novinara kako napreduju radovi na izgradnji brze saobraćajnice od Valjeva do auto-puta, na kojem inače, nema ničega, osim table na kojoj stoji da je početak radova 20. jun 2020., premijerka je odgovorila da se trenutno izvode pripremni radovi.

„Izvode se kao i na svakom gradilištu pripremni radovi, a kada budu završeni pripremni radovi kreću efektivni radovi, i to je tako na svakom gradilištu. Tako su na Moravskom koridoru pripremni radovi trajali jedno šest meseci, pa dok završite to, dok napravite kamp, pa dok obezbedite sve za početak radova… Dakle, krenuli su pripremni radovi i svojom dinamikom će ići i svi ostali radovi. Investicija je vredna 158 miliona evra i svi zajedno treba da budemo presrećni i preponosni zbog toga“, rekla je premijerka Srbije.

Premijerka i gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je poručio da mu je dolaskom premijerke Srbije u Valjevo, na početku njegovog mandata, ukazana velika čast i poštovanje, ali i da je ovo bila prilika da se sa najodgovornijim ljudima u državi razgovara o strateškim projektima za naš grad.

„Moj prvi utisak  je da su moji sugrađani zaboravili šta je to normalno i šta je napredak. Mi Valjevci vidimo to tek kada posetimo Beograd, Čačak, Novi Sad, Loznicu, Pančevo i mislim da je jako važno da je pred nama jedan veliki i ozbiljan posao, a ja sam jako srećan što sam u prilici da taj posao vodim i organizujem. Moj zadatak je da Valjevo živne, da to bude grad u kome se živi, a ne životari, jer Valjevo je zaista lep grad, grad pametnih ljudi koji zaslužuje mnogo više. Siguran sam da je period kada je realizacija projekata bila na nezavidnom mestu, iza nas i ono što je jako važno, trudićemo se da sve te projekte koji su započeti i završimo“, rekao je Gojković.

Foto: Grad Valjevo

3 komentara na “Premijerka: Valjevo je jedan od najvažnijih gradova u Srbiji

 1. Bruka i sramota, prvo ko nam je Premijer.
  Da li bi i jedan roditelj voleo da mu dete lici na nasu premijerku?
  A jos veca bruka koga ste nam postavili za gradonacelnika Valjeva.
  Marionetu koja ce slepo izvrsavati naredjenja pretpostavljenih pa ce te posle sami motkama da ga oterate i pljujete kako je ne sposoban i nista za grad nije uradio.
  A sve to smo znali i pre njegovog postavljenja.

  2

  0
  1. Premier prihvatljivije izgleda pod maskom!
   Jos da od Kineza nabavimo filter zvuka da nam premiere odzvanja ko Nikola Urosevic Gedza I bog nam je ujak!

   2

   0
 2. Dosta je više priča i obećanja.Dajte konkretne poteze.Niste još ni počeli put a na sva usta ste pred izbore pričali.Dom za stare fabriku neku novu ove su iz vlasti Demokrats.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *