nedelja, 26. maja 2024.

Preminuo Blagoje Đekić

Objavljeno: 8. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Juče je u 61. godini preminuo Blagoje Đekić-Đele, dugogodišnji snimatelj i montažer dopisništva RTS-a u Valjevu, jedan od retkih profesionalaca koji je nesebično bio posvećen svom poslu, a uz to blag i odmeren čovek, koga su voleli i poštovali svi njegovi saradnici. Rođen je 7. aprila 1958. godine, a svoj radni vek najduže je proveo u dopisništvu RTS-a, čiji je deo tima bio od 1996. godine. U penziju je otišao 2018. godine.

„ Ja sam imao sreće da spojim lepo i korisno. Rad sa kamerom me je uvek ispunjavao. Snimanje je veoma kreativan posao. A kada sam počeo da se bavim montažom stekao sam nova iskustva i novu korisnu veštinu. Ipak, najveća ljubav u televizijskom poslu je kamera“, rekao je Đele početkom prošle godine, u prilogu koji je objavljen na RTS-u povodom njegovog penzionisanja. Upravo njegov rad sa kamerom doneo je brojne pohvale i priznanja za priloge i emisije valjevskog dopisništva RTS-a.

Nažalost, nije uspelo dugo da uživa u penzionerskim danima, tokom kojih je i dalje bio aktivan i nije se odvajao od svoje velike ljubavi- kamere. Blagoje Đekić je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece. Đekić će biti sahranjen danas na Novom grobu u 13 časova, a opelo je 12.30 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *