ponedeljak, 22. jula 2024.

Preprojektovanje Doma za stare u Gradcu

Objavljeno: 17. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kancelarija za javna ulaganja Srbije najavila je da preprojektovanje Doma za stare u Valjevu čija izgradnja je počela pre više od deset godina zahvaljujući donaciji Japana od 2,5 miliona evra.

Najpre je Kancelarija pokrenula postupak javne nabavke za preprojektovanje Doma i izradu projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje radova na  objektu nazvanom „Ustanova za odrasle i starije”, a nakon tog sprovedenog postupka zaključen je ugovor sa konzorcijumom, tako da je u toku procedura ishodovanja lokacijskih uslova da bi se pristupilo izradi Projekta za građevinsku dozvolu.

Inače, idejno rešenje o novom izgledu Doma za stare dostavljeno je nadležnima u Vladi i Ministarstvu, Gradskoj upravi i Centru za socijalni rad u Valjevu. Projektni zadatak u konkursnoj dokumentaciji je dodatak dnevnog boravka inkluzivnog tipa za starije i druge socijalno ugrožene grupe, decu i odrasle. Takvo prihvatilište planirano je za 30 korisnika, a bilo bi dozidano i obuhvatalo ambulantu, dnevni boravak, trpezariju  sa kuhinjom i stanove za smeštaj beskućnika, pa bi novoprojektovani Dom za stare nio namenjen za smeštaj i brigu o 130 korisnika.

Kancelarija za javna ulaganja je objasnila da preprojektovanje Doma za stare podrazumeva i sanaciju i usklađivanje sa postojećim zakonskim propisima, s obzirom da je gradnja počela pre deset godina. Na osnovu toga može se utvrditi koliko je još novca potrebno za finiš, a prve procene govore da je reč o sumi od oko 500 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *