utorak, 25. juna 2024.

Prevencija alkoholizma kod mladih

Objavljeno: 4. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Savetovalište za mlade i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Crveni krst realizovali su seminar za vršnjačke edukatore posvećen prevenciji alkoholizma kod mladih, saopštio je Dom zdravlja.

Na seminaru su učestvovali učenici prve i druge godine srednjih škola, koji će svoja znanja u okviru škola prenositi vršnjacima. Predstavnici učenika Valjevske gimnazije, Tehničke, Ekonomske, Medicinske i Poljoprivredne škole, u pratnji profesora, prošli su četvročasovni interaktivni seminar, koji je obuhvatio predavanja, radionice, razmenu iskustava, rad po grupama i prezentovanje urađenog.

Ovakvi seminari se periodično održavaju, a akcenat je na bolestima zavisnosti kod mladih. Cilj je da vršnjački edukatori, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama i svojim školama, pripreme edukativni program prevencije i prenesu važne poruke učenicima u svojim sredinama. Za mesec dana u Domu zdravlja biće nastavljen rad sa istim edukatorima.

Sa srednjoškolcima rade psiholog Živana Pantić, Slavica Filipović iz Patronažne službe, Snežana Marinković iz Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Valjevo, Zorica Jovanović i Aleksandar Tomić iz Crvenog krsta Valjevo. Na prevenciji bolesti zavisnosti valjevske ustanove čitave godine timski rade u svim ciljnim grupama: od predškolaca do srednjoškolaca, ali i sa roditeljima i predstavnicima lokalne zajednice.

Jedan komentar na “Prevencija alkoholizma kod mladih

  1. U proslom veku i nasoj mladosti mi nismo uopste imali problema sa alkoholom ali smo imali problema sa narodnom milicijom!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *