subota, 20. jula 2024.

Preventivni pregledi u Domu zdravlja i Opštoj bolnici

Objavljeno: 4. avgusta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na inicijativu Ministarstva zdravlja naredna dva vikenda biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Valjevo, bez obzira da li građani imaju zdravstveno osiguranje. Pregledi će biti realizovani 7. i 8 avgusta, a zatim 14. i 15. avgusta, u periodu od 8 do 14 sati.

Sledećeg vikenda u Domu zdravlja će od 8 do 14 časova na raspolaganju biti dva lekara opšte medicine i ginekolog, radiće se kontrola nivoa šećera u krvi, laboratorijske analize po uputu lekara, a pacijenti će po potrebi dobiti i upute za specijalističke preglede i rendgen.

U Opštoj bolnici u istom periodu radiće sve specijalističke ambulante, moći će da se obave ultrazvučni pregledi abdomena, rendgen snimci i osnovne laboratorijske analize.

Ministarstvo zdravlja je septembra 2017. godine pokrenulo akciju preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. Pogotovo je to bila idealna prilika za proveru zdravlja ljudima bez zdravstvenog osiguranja.

Ciklus preventivnih pregleda prekinut je zbog pandemije KOVIDA-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *