nedelja, 3. marta 2024.

Prijave zbog zloupotreba nakon poplava

Objavljeno: 8. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu podneli su krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Opštini Osečina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. „ Postoji osnov sumnje da su marta 2015. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi SZR “Geometar“ iz Valjeva, suprotno Uredbi Vlade Republike Srbije o utvrđivanju Državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, toj radnji dodeljena bespovratna novčana pomoć od 264.000 dinara za obnovu radi otklanjanja štete nastale u  poplavama maju 2014. godine“, stoji u policijskom saopštenju.

SZR “Geometar“ nije pretrpeo štetu u poplavama već je šteta nastupila na podu i zidovima poslovnog objekta koje je bilo u vlasništvu jedne osobe iz Osečine, a koji je “Geometar“ koristio u zakupu, bez zaključenog ugovora.

Na ovaj način je isplatom državne pomoći pribavljena protivpravna imovinska korist SZR “Geometar“, a oštećen republički budžet u ukupnom iznosu od 264.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *