petak, 14. juna 2024.

Prikupljeno više od 400 paketića za decu obolelu od raka

Objavljeno: 8. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Više od 400 novogodišnjih paketića je u akciji ubskog NURDOR-a podeljeno mališanima koja se od kancera leče na onkološkim odeljenjima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Inicijator i organizator akcije prikupljanja novogodišnjih paketića za decu obolelu od raka je Ivana Stanojlović, „majka hrabrost“ koja je vodila tešku bitku za život ćerke Elene, obolelele od leukemije, a koja je nakon transplatacije koštane srže i pet godina lečenja, proglašena zdravom.

Ivana, koja je predstavnica Nacionalnog udruženja dece obolele od raka u Ubu, kaže da je ova njihova akcija, treća po redu, bila ubedljivo najuspešnija, pa je novogodišnjim paketićima obradovan znatno veći broj mališana koji su praznike, umesto u svojim domovima, dočekali u bolesničkim posteljama.

– Prošle godine prikupljeno je oko 250 paketića, a sada 410. Pored toga, građani koji nisu stigli da kupe paketić, ostavljali su novac u humanitarnoj kutiji, pa smo dobili i 8.000 dinara, što smo potrošili za kupovinu kvalitetnog mesa, koje je deci veoma potrebno u toku lečenja. Trećom akcijom obezbedili smo paketiće za sve mališane koji se herojski bore protiv opake bolesti za svoj tek otpočeli život na onkološkim odeljeljima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Poklone su dobile i sve Roditeljske kuće i sva deca u opštim bolnicama – kaže Ivana.

Akcija prikupljanja pomoći za mališane koji se bore sa kancerom, inače, nastavljene je tako što su humanitarne kutije NURDOR-a postavljene u dvedesetak radnji u gradu i Ubljani svojim dobrovoljnim prilozima i na ovaj način svakodnevno pomažu bolesnoj deci.

– Iako je naš grad mali, on ima ogromno srce. Uvek kada se kod nas pokrene neka akcija, iz beogradskog NURDOR-a dobijemo pohvale. Sa značajnim sredstvima, učestvovali smo i u izgradnji dečje hemato-onkologije u Nišu, koja ja otvorena u drugoj polovini 2018. godine. Tu bolnicu, vrednu više od milion evra, sagradio je i opremio NURDOR zajedno sa svim građanima naše zemlje i time smo pokazali kolika je moć običnih ljudi kada se udruže za važno i dobro delo – zaključuje Ivana Stanojlović.

Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *