subota, 20. jula 2024.

Privredni sud Valjevo u vrhu po efikasnosti

Objavljeno: 2. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski Privredni sud je obeležio 40 godina rada. Na svečanosti je predstavljenja monografija o radu valjevskog Privrednog suda u protekle četiri decenije. Valjevski Privredni sud je samo u prošloj godini primio više od 3.400 predmeta, dok je u radu bilo dodatnih 2.100 predmeta prenetih iz 2013. godine. Od toga su rešili skoro 3.500 predmeta, dok je oko 2.000 preneto u ovu godinu. Privredni sud u Valjevu, koji pokriva čitav Kolubarski, Mačvanski i Podrinjski okrug nalazi se u vrhu tabele po efikasnosti privrednih sudova u Srbiji.

Predsednica valjevskog Privrednog suda Jasmina Igić Matić kaže da su samo za prvih šest meseci ove godine primili oko 3.000 predmeta, a na njima radi samo osam sudija. Ipak, predsednica suda kaže da se broj predmeta iz godine u godinu smanjuje, ali su predmeti mnogo složeniji jer je povećan broj stečajeva.

Na svečanosti povodom obeležavanja četiri decenije rada je govorio i prvi predsednik Privrednog suda u Valjevu Selimir Maksimović, koji je već duže vreme u penziji. On je rekao da je vreme kada je bio na čelu Privrednog suda bilo daleko “mirnije”, navodeći da su tome doprineli “stabilniji propisi”. Selimir Maksimović je na čelu Privrednog suda Valjevo bio od 1975. do 1998. godine.

3 komentara na “Privredni sud Valjevo u vrhu po efikasnosti

 1. SRAMOTA privredni kriminal dominira u Valjevu a Vi se hvalite efikasnošću. Da ne.dolazite na posao godinu dana ništa se ne bi osetilo. I Saša pandur kao i vi misli da je uspešan a kriminal i korupcija cvetaju u Valjevu.

  1

  0
 2. Ova predsednica umislila da ima sve atribute, a bila binižerazredni advokat da radi samostalno, ovakoza državnog službenika je uspešna.

  1

  0
 3. Sud se ne bavi privredom tako da privredni kriminal nema nista sa njim, a sto se tice predsednice prezpostavljam da je ne poznajete i da se uopste ne bavite nicim slicnim tako da svoje prognoze i komentare zadrzite za sebe.

  1

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *