utorak, 28. maja 2024.

Privremeno obustavljena vakcinacija u Centru za kulturu

Objavljeno: 8. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vakcinacija protiv korona virusa, koju je u prethodnom periodu organizovala valjevska bolnica, je obustavljena. Kako je saopšteno, ovo je samo privremeni prestanak rada vakcinalnog punkta, jer došlo je vreme godišnjih odmora, ali je potrebno popuniti i upražnjena radna mesta u bolnici na odeljenjima koja se vraćaju u normalan režim rada.

„Ovo je privremeni prekid do jeseni kada se očekuje novi talas i početak novog ciklusa vakcinacije naših sugrađana. Vakcinalni punkt Doma zdravlja Valjevo nastavlja kontinuirano sa imunizacijom naših sugrađana, tako da prekida u vakcinaciji sugrađana neće biti“, naveo je dr Zoran Živković, koordinator Tima za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo.

Kako je saopšteno, do sada je drugu dozu vakcine protiv korona virusa na punktovima Doma zdravlja i valjevske bolnice primilo više od 23.000 Valjevaca.

Pored građana Valjeva na vakcinalnom punktu valjevske bolnice vakcinisani su i građani iz bivših jugoslovenskih republika, kao i drugih evropskih zemalja.

„Uglavnom su najviše bili zastupljeni državljani Italije, Holandije, Nemačke i Češke. Praktično smo bili ambasadori, mali grad, a veliki ambasador vakcinacije Republike Srbije – rekao je dr Zoran Živković.

Dr Živković je poručio da ono na čemu se mora raditi jeste vakcinacija mlade populacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *