utorak, 23. jula 2024.

Produžen projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“

Objavljeno: 16. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) kojim je produžen projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ do kraja marta 2022. godine.

„Naš jedini zadatak kao lokalne samouprave jeste da brinemo o ljudima. I mi to neprestano radimo svakog dana, čitave godine. I u tome nismo sami. Naše programe i projekte podržava Vlada Srbije. U svim oblastima. Zahvaljujući našoj predanosti i pouzdanoj i stalnoj podršci republičke vlasti, mi neprestano unapređujemo brigu o osetljivim grupama. Sporazum koji smo potpisali sa nemačkim GIZ-om, značajno će doprineti daljem razvoju i unapređenju usluga, kroz analizu i sagledavanje potreba i zahteva osetljivih kategorija stanovništva”, izjavio je Janković.

Boban Janković

Na teritoriji opštine Mionica projekat je započeo 2019. godine, a sprovodi ga GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Cilj projekta ogleda se unapređenju usluga koje se pružaju osetljivim grupama (osobama sa invaliditetom, deci, starima, ženama, žrtvama nasilja, Romima, migrantima i drugima).

Kroz ovaj projekat, opština Mionica dobiće podršku međunarodnih i nacionalnih eksperata u cilju postizanja boljeg odgovora na potrebe korisnika usluga, a u obavezi je da na raspolaganje stavi svoje kadrove za potrebe zajedničkog planiranja i implementacije, ali i iznosi predloge za sprovođenje daljih aktivnosti u lokalnoj samoupravi.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je nedavno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević potpisao ugovor vredan 1.4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjena razvoju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti.

Više od 10.000 zaštitnih maski, isto toliko rukavica, više od 400 vizira, 288 litara alkohola, 360 litara hlorina i 13 beskontaktnih toplomera je GIZ donirao opštini Mionica u okviru projekta, a u cilju prevencije i zaštite od korona virusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *