ponedeljak, 27. maja 2024.

Profesoru dve i po godine zatvora zbog primanja mita

Objavljeno: 24. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu profesoru Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS) u Valjevu Branku Gledoviću. Gledović je pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora zbog primanja mita, objavljeno je na sajtu tog suda, a prenosi Tanjug. Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Valjevu kojom je nakon ponovljenog suđenja Gledović bio osuđen na tri i po godine zatvora.

Takođe, Gledoviću je izrečena i zabrana da se bavi pozivom profesora – predavača u bilo kojoj školi na teritoriji Srbije, u roku od tri godine, nakon odsluženja kazne zatvora. Tadašnjem studentu VIPOS-a Milanu Filipoviću kazna je smanjena na godinu dana zatvora sa dve godine i četiri meseca, na godinu dana zatvora. Aleksandar Milićević je osuđen na kaznu zatvora od 8 meseci.

Gledović je, kako se navodi u potvrđenoj presudi, osuđen jer je u više navrata tokom septembra 2008, 2010. i 2011. godine kao saradnik u nastavi VIPOS-a na predmetu „Kvantitativne metode“ posredno preko Filipovića i Milićevića primio novčanu korist.

Gledović je, kako se navodi, lažno prikazao činjenice profesoru Ljiljani Jovašević na predmetu „Kvantitativne metode“, da je navodno izvršio prethodnu proveru znanja studenata kako bi im ona svojim potpisom u indeksu i zapisniku overila polaganje ispita.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnim sankcijama, pravilno je prvostepeni sud na strani sve trojice okrivljenih utvrdio sve olakšavajuće kao i otežavajuće okolnosti. Imajući u vidu niz olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je zaključio da je opravdano ublažavanje kazne.

 

6 komentara na “Profesoru dve i po godine zatvora zbog primanja mita

 1. A sta je sa sudjenjem inspektorima koji su reketirali narko dilere. Jel se vratilo utvrdjivanje autenticnosti dokumenta iz BG. Zna li ko .

  14

  4
  1. Pa, Don Korleone, kako to znate da pitate javnost o „autentičnosti dokumenta“, a ne umete da pitate svog pretpostavljenog? Valjda vam šef zna kad stiže to što je naručio iz Bg 😎

   3

   0
 2. Lepo bi bilo ne razvodnjavati pitanje odakle Don Korleone raspolaže podatkom koji, sem suda i Javnog tužioca, nema niko drugi? Ono, jeste da Don ne zna tačno da se izrazi o čemu se radi, što tim pre ukazuje na to da Don ima svog Dona koji se pita gde mu je spletkarenje i haranga zapela.

  1

  0
 3. Sudjenja su javna, presude se dovode u ime naroda ovo nije istraga da postoje tajne. Kriminal u institucija.a države mora da bude sasečen a ne da mu se da vremena i prostora.

  4

  2
 4. Vrlo dobro znate, bolje od nas suvišnih, koji nismo iz „ekipe“, da ovim sudjenjima javnost nije prisustvovala, a bolje bi bilo da jeste. Jer, daleko ranije bi ta ista javnost znala sve što je bitno da zna: od toga ko joj tačno truje decu, preko toga ko, kako i zašto kadrira u policiji i pravosuđu, zaključno s tim ko je čist, a ko prljav iz naduvanuh afera za zamazivanje očiju narodu. Nekima iz „ekipe“ neka je laka zemlja – kako radili, tako im Bog pomogao. Pravednijeg i boljeg sudije od vremena nema. Pozdrav za sva vaša četiri lajka. Svako od vas se mogao naći „ekipi“ na udaru, a tu sreću što niste bi trebalo da poštujete, a ne da lobirate javnost za šefa. Kičma obraz čuva.

  6

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *