subota, 20. jula 2024.

Proglašena vanredna situacija na Ubu

Objavljeno: 3. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Na području ubske opštine je proglašena vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane za korona virus. Predsednik Uba Darko Glišić je rekao da je ta odluka doneta na predlog Štaba za vanredne sitaucije opštine Ub.

„Ova odluka stupa na snagu odmah. Statistika je vrlo jasno i uvođenje vanredne situacije je bilo neminovno. U poslednja dva dana imamo najveći broj pregleda do sada, a statistika govori da je broj obolelih znatno veći u ovom trećem, nego u prvom i drugom talasu“, rekao je Glišić.

On je rekao da će na području Uba za vikend biti otvorene samo prehrambene prodavnice, pumpe i apoteke, kao i zelena pijaca, koja će, kao i do sada, raditi do 15 časova. Radnim danima restorani, kafići, frizerski i kozmetički saloni, teretane, kladionice i druge uslužne radnje, radiće skraćeno do 17 časova, a vikendom će u potpunosti biti zatvoreni.

„U drugom talasu smo bili liberalni, nismo skraćivali radno vreme, računajući da život ne može da stane i da moramo dati ljudima mogućnost da rade i zarade, ali sada, bojim se da bi bez novih mera došli u situaciju da ne preduzimamo ništa kako bi zaštitili živote građana naše opštine, a to nam je najvažnija obaveza koju imamo“, rekao je Glišić.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u poslednja 24 sata na području Uba je registrovano 28 novopozitivnih osoba. Njih sedmoro se nalazi na bolničkom lečenju, a 361 osoba sa ubskog područja je u kućnoj izolaciji.

Od početka epidemije korona virus je potvrđen kod 513 osoba sa ubskog područja, a od posledica tog virusa je preminulo ukupno osam osoba.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *