subota, 20. jula 2024.

Program „Mišićevih dana“

Objavljeno: 5. jula 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mišićevi dani (arhiva), foto: Opština Mionica
Mišićevi dani (arhiva), foto: Opština Mionica

MIONICA- Mišićevi dani održaće se od 15. do 21. jula u Mionici. Manifestacija počinje 15. jula, istog dana biće premijerno izvedena i pesma o Mionici.

Kako je najavljeno, u okviru zabavnog dela programa  nastupiće Peđa Jovanović, Mira Mirković, Sara Jo, Vesna Zmijanac i Marko Milošević.

Biće održani i sportski turniri u odbojci, plivanju, košarci, stonom tenisu, rukometu i fudbalu.

Veliko interesovanje Mioničana i posetilaca vlada za predstavu „Knjiga o Milutinu“ Zvezdara teatra u izvođenju Nenada Jezdića, a koja će se u okviru Mišićevih dana pred publikom naći 19. jula u Kulturnom centru u Mionici.

U okviru programa obeležavanja Dana opštine Mionica 20. jula biće upriličena Svečana akademija u Struganiku, Na Svečanoj akademiji biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, kao i plaketa sa grbom opštine Mionica. Nastupiće i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.U okviru kulturno-zabavnog programa nastupiće kulturno-umetnička društva.

Vojvoda Živojin Mišić jedan je od najslavnijih vojskovođa u našoj istoriji. Rođen je u selu Struganik, opština Mionica, gde se i danas nalazi njegova kuća kao kulturno dobro od velikog značaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *