utorak, 23. jula 2024.

Projekat City walk

Objavljeno: 12. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U nastavku realizacije projekta Siti volk (City walk), partneri u ovom projektu su su boravili u Valjevu, gde su se upoznali sa turističkim i privrednim potencijalima grada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. Partnerima iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Češke, Austrije i Srbije predstavljene su moguće lokacije za uspostavljanje zona za pešake, što je i cilj ovog projekta, koji se finansira iz Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Predviđeno je 2,38 miliona evra za saradnju na osnivanju pešačkih gradova u dunavskoj regiji, od čega opredeljena sredstva za grad Valjevo iznose 135.400 evra.

U okviru ovog projekta, grad Valjevo će promovisati pešačke i biciklističke staze, biće postavljena nova turistička i druga signalizacija, kao i organizovane mnogobrojne aktivnosti i događaji, sa ciljem da se podigne svest građana o značaju usvajanja zdravih stilova života i kretanja, urbanoj mobilnosti i zaštiti životne sredine.

Projekat je počeo u decembru 2016. godine i planirano je da se okonča u maju 2019. godine, sa ciljem uspostavljanja i širenja zona za pešake u gradovima dunavskog regiona. To je jedan od četiri prioriteta Dunavskog transnacionalnog programa, koji će učvrstiti obaveze vezane za strategiju Evropa 2020 ka tri dimenzije pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja.

Foto: Dragan Krunić

projekat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *