četvrtak, 13. juna 2024.

Prolećna akcija čišćenja Valjeva

Objavljeno: 4. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ovog vikenda počinje velika prolećna akcija spremanja grada. Na inicijativu gradske čistoće, uz pomoć privatnih preduzeća, Vojske Srbije i udruženja građana tokom aprila i maja biće održane brojne akcije tokom kojih će biti uklonjene divlje deponije.  Građani će moći da se „oslobode“ kabastog otpada, a uz pomoć volontera biće očišćenje reke Gradac i Jablanica, kao i vodeće turističko mesto valjevskog kraja Divčibare.  Direktor Vidraka Đorđe Milanović kaže da je cilj akcije da zajedno učinimo Valjevo čistijim i lepšim.

U akciju prolećnog umivanja Valjeva uključeno je i Udruženje „Dobri ljudi“. Predsednik tog udruženja Dušan Perić kaže da će građani koji imaju stvari koje im više nisu potrebne moći da ih ostave na za to predviđena mesta i da na taj način pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kontejneri za garderobu biće postavljeni 5. i 6. aprila na uglu ulice Uzun Mirkove i Karađorđeve i kod crkve u Pantićevoj ulici.

U subotu, prvog dana akcije čistiće se deonica puta Valjevo-Lelić, dok će vojnici biti angažovani na uređenju Brankovine. Za nedelju planirano je čišćenje deponija po Valjevu i okolini, kao i uređenje prostora kod „Kineske ambasade“. Za građane koji imaju kabasti otpad u subotu i nedelju biće postvaljeni kontejneri na sledećim lokacijama:  MZ „Gradac“ (lokacije kontejnera: Radino brdo kod Gračanskog groblja), MZ „Popare“ (lokacije kontejnera: kod „Doma“),  MZ „Stari grad“ (lokacije kontejnera: Birčaninova kod kontejnera i ugao Milovana Glišića i Hadži Ruvimova) i  MZ “ Žikica Jovanović Španac“ (lokacije kontejnera:ugao Uzun Mirkova i Karađorđeva, parking kod Doma zdravlja, kod stare Crkve). Akcija velikog spremanja Valjeva održavaće se svakog vikenda, do polovine maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *