utorak, 28. maja 2024.

Proširena istraga na još tri osobe zbog javnih nabavki

Objavljeno: 18. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Polovinom avgusta proširena je istraga oko zloupotreba javnih nabavki u Gradskoj upravi u Valjevu. Krajem juna uhapšeno je osam osoba, među kojima je i bio tadašnji načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić, službenik Aleksandar Đurić i pripravnica T.I. (28). Pored njih tada su uhapšeni R. Đ. (43) iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. (38) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46) iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. (50) iz firme “PSC Vuković” Šabac, kao i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007”.

Kako saznajemo, polovinom ovog meseca istraga je proširena na vlasnika SZR „Geometar“ A.M. (31) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom. Njega brani advokatska kancelarija iz Uba.  Istragom je ranije obuhvaćena I.S. (39) iz Valjeva, supruga osumnjičenog B. S. (38), odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda. Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo davanja mita uhapšenom načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću. Nju brani advokatska kancelarija iz Uba.

Polovinom jula je uhapšena D.Đ. iz Valjeva, supruga osumnjičenog R. Đ. (43) iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal. Ona se sumnjiči da je izvršila krivično delo davanje mita, ali je sudija Višeg suda, po žalbi njenog advokata iz Uba, ukinuo rešenje naložio da se D.Đ. bude puštena i da se brani sa slobode.

Od 10 lica koji se sumnjiče za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave njih sedam brani advokatska kancelarija iz Uba, uključujući i službenika Gradske uprave Aleksandra Đurića, osumnjičenog za primanje mita. Kako saznajemo, krivična prijava protiv pripravnice T.I. (28)  nije odbačena, ali nije ni istraga pokrenuta.

Po krivičnoj prijavi, svi osumnjičeni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprav, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata  i štampača i kancelarijskog materijala.

4 komentara na “Proširena istraga na još tri osobe zbog javnih nabavki

  1. Vlasnik SZR Geometar Valjevo je za kratko vreme napravio veliku lovu, naravno, sa nameštenim tenderima za grad Valjevo! Pre toga nije imao ništa, neka provere šta sada ima…

    19

    0
  2. Dok nema Gvozdenovica , Pocute ,Jelice i ostalih koji su omrsili brke do tada ne moj da zavaravate narod;Juce u Kolubarskim lepo sve na dlanu a on danas Gvozdenovic sa pratnjom onom Goricom multipraktik ode na slavu u Koceljevu sa Opstinskim autom .Nalog , svrha i koliko je pocetna kilometraza i zavrsna.Narod je ogorcen a vi hapsite mrvice .Riba smrdi od glave,Mogucnost da je sve ok i da jedan advokat brani nekoliko njih je u najmanju ruku sumnjivo i stvar se rtazvodnjava.Madaovaj mali Subotic je puno poleteo i znam njegovu porodicnu priliku , bar donekle al je zato pun kao brod .A ostali odgovorniu samo da nagadjamo.

    10

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *