ponedeljak, 20. maja 2024.

Proširenje parking zona

Objavljeno: 17. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu će uskoro biti proširena crvena zona za parkiranje, a oni vozači koji su se parkirali na pojedinim mestima u zelenoj zoni, gde se ne naplaćuje parking, za svaki sat će morati da izdvoje 23 dinara. Po gradskoj odluci, iz plave u crvenu zonu prelaze parking mesta u ulici Vlade Danilovića, od Karađorđeve do Pantićeve ulice, kao i deo u Čika Ljubinoj ulici, od Vuka Karadžića do pešačke zone, dok će na devet lokacija pakiranje iz zelene preći u plavu zonu, koja se naplaćuje. Saobraćajni inženjer Svetislav Petrović iz Gradske uprave objašnjava da je ovo samo predlog, a konačno reč će doneti gradska vlast.

„Ukoliko bude usvojen predlog za povećanje broja mesta na kojima će se naplaćivati parkiranje, crvena zona bi imala 130, plava zona 1700, dok bi u zelenoj zoni bilo 300 parking mesta, što znači da i dalje postoji zona u kojoj se ne naplaćuje parkiranje”, kaže Petrović.

Iz zelene u plavu zonu, gde će se naplaćivati parking, prelaze parkirališta u ulici Pop Lukinoj, od Pantićeve do Vladike Nikolaja, u Sinđelićevoj od Pantićeve do Železničke, u Pantićevoj od Hajduk Veljkove do Nušićeve, u Mišarskoj od Pantićeve do Železničke ulice, u Knez Mihailovoj od ulice Milovana Glišića do mosta na Gradcu, u Čika Ljubinoj ispred hotela Grand, parkiralište u bloku u Hajduk Veljkovoj između ulica Pantićeve i Vladike Nikolaja, kao i parkiralište u Hajduk Veljkovoj ulici od Pantićeve do Vladike Nikolaja. U zelenu zonu se dodaju parkirališta u Nušićevoj i u ulici Majora Ilića u okviru parka “Jadar”.

3 komentara na “Proširenje parking zona

  1. Ne, već im fali za plate troje odbornika, dva iz nepostojećeg URS-a i jedne odbornice do juče u DS a sada u dresu SPS-a. Dakle, za njih fale pare jer ih je dir. Milanović doveo kao „posebno kadrovsko pojačanje“ u JKP Vidrak, i tako čika Poćuti obezbedio ruke za skupštinsko glasanje. Malo li je?

   0

   0
 1. Opet pogrešan pristup rešavanju problema parkiranja
  Oluka o parkiranju grada Valjeva, svojim donošenjem 2009 god. podrazumeva tri naplatne zone / crvenu, plavu i zelenu / a nikako zelenu zonu kao besplatnu zonu. Zašto ? Zato što takvo nakaradno, samovoljno poimanje zelene zone, od strane str. saradnika g. Svetislava Petrovića u odeljenju za saobraćaj, stvara haos u parkiranju u delu Pantićeve ulice od Nušićeve do Uzun MIrkove, u Nušićevoj, u Uzun Mirkovoj, u Karađorđevoj od hajduk Veljkove do Uzun Mirkove, gde postoje tri školske zgrade i niz objekata sa velikom fluktuacijom i građana i vozila, zatim u Dušanovoj ulici koja je totalno haotična, zatim prebacivanje dela Čika Ljubine od semafora do Grand hotela iz plave zone u crvenu zonu će proizvesti problem parkiranja korisnika sa ‘stanarskom kartom’ koji žive u tom delu Čika Ljubine ulice, jer praktično im je najbliže parkiralište kod Jugopetrola 1, a to parkiralište je u ogromnoj meri zauzeto vozilima sa ‘stanarskom kartom’ iz Tešnjara, jer je u Tešnjaru parkiranje zabranjeno. Ovakva postavka posebno pravi probleme kod neophodnog proširenja softverskog rešenja elektronske kontrole parkiranja. U svakom slučaju, sve se da rešiti ali uz nezaobilazne konsultacije sa ljudima iz parking službe JKP Vidrak, koji poznaju ovu materiju i svu problematiku u postavljanju operativnog dela sistema kao i nivo mogućnosti uspešnog kontrolisanja komunalne usluge parkiranja. / ex šef parking službe JKP Vidrak, Jovan Bogdanović /

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *