petak, 23. februara 2024.

Proširenje ubske osnovne škole

Objavljeno: 25. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U drugoj polovini ove godine planirano je proširenje postojećih kapaciteta ubske OŠ „Milan Munjas“, potvrdio je za portal Patak online prvi čovek ubske opštine Darko Glišić. Lokalna vlast je već uložila veliki novac u rekonstrukciju tog školskog objekta, ali sada je neophodno proširenje postojećih kapaciteta, jer se sve više đaka iz okolnih sela, u kojima čak postoje i izdvojena odeljenja, upisuje ovu varošku školu.

„Izdvojena odeljenja u selima su sve manja, jer roditelji decu uglavnom upisuju u školu u Ubu. U Sovljaku, koje je veliko selo, gde živi oko 2.000 ljudi, ima tek 13 đaka u sva četiri razreda, a skoro 80 učenika iz tog sela dolazi u Ub u ovdašnju školu. Zbog toga je škola u Ubu, koja ima oko 1.300 đaka, pod velikim pritiskom i zato smo rešili da proširimo postojeće kapacitete“, rekao je Glišić.

U planu je da ubska osnovna škola dobije šest novih učionica, kako bi đaci i nastavnici imali bolje uslove za rad, a škola mogla da „prihvati“ svu decu iz okolnih sela, koja gravitiraju Ubu. Pored toga, u planu je i izgradnja školskog bazena.

„Pri kraju je izgrada projekta dogradnje dodatnih kapaciteta, a tokom leta bi trebalo da bude raspisan tender za izvođača radova“, rekao je Glišić.

Prvi čovek ubske opštine se nada da će dogradnja dodatnih kapaciteta u OŠ „Milan Munjas“ početi krajem leta ili početkom jeseni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *