petak, 21. juna 2024.

Protest žitelja Kneza Jovice

Objavljeno: 15. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Da bi naterali gradsku vlast da reši višegodišnji problem žitelji Ulice Kneza Jovice u Tešnjaru odlučili su se na protest. Zbog rupe koja se otvorila u njihovoj ulici, a koja je duboka dva metra i još uvek nije sanirana, meštani su prinuđeni da protestom skrenu pažnju na njihove probleme, jer kažu da sa takvom ulicom ne smeju dočekati jesen. Protest će održavati svakog dana od 15 do 16 časova, do petka, na raskrsnice ulica Miliovana Glišića i Kneza Jovice.

Zbog rupe koja ugrožava oko 50 domaćinstava obraćali su se za pomoć čelnicima Valjeva, ali i Vlade Srbije, međutim, njihov problem ni posle tri godine nije rešen. Iako je gradska vlast tvrdila da ne može da reskonstriše tu ulicu, jer je ispod nje kanalizacija iz turskog doba, iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture je saopšteno da oni nisu nadležni za to, jer kanalizacija nije iz turskog doba, kako se tvrdilo.

„ Nadamo se da će posle ovih svakodnevnih protesta gradsko rukovodstvo reagovati, shvatiti veličinu i ozbiljnost problema i da će raspisati tender za sanaciju i rekonstrukciju Ulice Kneza Jovice koja godinama propada i predstavlja opasnost, ne samo za žitelje tog dela grada. Ukoliko se ništa ne promeni, i ukoliko nam se niko ne obrati, bićemo prinuđeni i da tužimo Grad“, kažu žitelji Tešnjara.

Rupa, koja se otvorila na ulici, se nalazi tik uz OŠ „Sestre Ilić“, tačnije uz fiskulturnu salu i svake godine je sve dublja i sve veća. Nakon nedavnih kiša pojavilo novo oštećenje na ulici, zato žitelji tog dela grada očekuju brzu reakciju lokalne vlasti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *