četvrtak, 18. aprila 2024.

Protestna šetnja od 18 časova

Objavljeno: 15. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u u 18 sati, po šesti put, na Desankinom trgu, biće organizovan protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti novinari Dragan Todorović Todor i Rade Radovanović, kao i akademik Dušan Teodorović. U saopštenju za javnost organizatori protesta su naveli da „svaki korak koji se napravi tokom šetnje je korak ka slobodi, korak ka pravnoj državi“.

„Jasno je da svaka građanka i svaki građanin koji šeta ne čini to da bi se došlo do kozmetičke (personalne) zamene. Pet nedelja građanke i građani Valjeva koriste svoje suvereno pravo da mirnim i dostojanstvenim protestnim šetnjama iskažu svoj stav o stanju u Srbiji, Valjevu i svakom drugom gradu i opštini u Srbiji. A stanje je svuda isto. Urušene institucije, unižena pravna država, bahati lokalni podanici, zarad zaštite lika i (ne)dela Vođe, prete, ucenjuju, pale imovinu, zloupotrebljavaju javna dobra. Jedino u čemu su uspešni je sejanje mržnje i straha“, navodi se u saopštenju za javnost organizatora protesta.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *