utorak, 5. marta 2024.

Prvi potez povukao predsednik Janković

Objavljeno: 20. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Nova destinacija za šah i šahovsku organizaciju je Banja Vrujci, gde je u subotu počelo drugo po jačini ekipno šahovsko takmičenje u Srbiji, Prva liga Centralne Srbije.

Takmičenje se održava  do 24. septembra u Hotelu “Vrujci“, uz učešće oko 100 igrača, među kojima je i 15 nosilaca velemajstorskih zvanja. Ove sezone nadmeću se Valjevski ŠK 2005, Požega, Metalac iz Gornjeg Milanovca, Sloga iz Despotovca, Radnički Vodovod iz Kragujevca, Jasenica iz Smederevske Palanke, Šabački ŠK, Rudar iz Kostolca, Vladimirci, Trepča iz Kosovske Mitrovice, Sloga iz Petrovca i Aranđelovački ŠK, čije boje brane šahisti iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Turske, Rusije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Švedske.

Prvi potez povukao je predsednik opštine Mionica Boban Janković u meču između Borisa Nikolaeva Čatalbaševa (Sloga Despotovac) i Aleksandra Rahmanova (Vladimirci). Igra se po Bergerovom sistemu 11 kola za devet dana. Tempo igre je 90 minuta po igraču za 40 poteza 30 minuta do kraja partije i 30 sekundi po igraču za svaki odigrani potez od početka partije.

Takmičenje se rejtinguje kod FIDE. Igra se na 6 seniorskih tabli sa pravom na 4 rezerve, slobodan izbor, bez obzira na rejting i kategorije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *