četvrtak, 30. novembra 2023.

Prvo zasedanje odbornika u ovoj godini

Objavljeno: 31. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta zasedaju danas, po prvi put u ovoj godini, a na dnevnom redu je osam tačaka. Na ovoj sednici biće odbornici biće predstavljena informcija  sa javne rasprave vezane za aerozagađenje sa predlogom 17 aktivnosti za prevazilaženje postojećeg stanja. O stanju valjevske deponije izveštaj je pripremilo JKP „Vidrak“, a pored toga, odbornici Skupštine grada biće informisani i o „aktivnostima na realizaciji projekta Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa deponijom Kalenić“, koji se gradi više od jedne decenije.

Na dnevnom redu je i predlog da se gradskoj toplani iz lokalnog budžeta opredeli 60 miliona dinara. Plan je da 15 miliona dinara bude potrošeno za vraćanje dela duga za mazut Republičkoj direkciji za robne rezerve iz prethodnih godina i za nabavku mazuta u toku ove grejne sezone. Pored toga, 34 miliona dinara je planirano za završetak instalacije komprimovanog prirodnog gasa za potrebe gasifikacije, a za nabavku toplotnih podstanica za priključenje novih korisnika je predviđeno 11 miliona dinara.

Na današnjoj sednici je i predlog odluke da zgrada na Desankinom trgu, u kojoj su godinama bili „Napred“ i „Radio Valjevo“ bude data na upravljanje i korišćenje objekta Modernoj galeriji. Plan je da taj prostor od preko 170 kvadrata bude iskorišćen za zbirku fantastike gde bi bile izložene slike iz postojeće zbirke Galerije, kao i druga sakupljena umetnička dela koja imaju status nacionalnog umetničkog blaga.

Jedan komentar na “Prvo zasedanje odbornika u ovoj godini

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *