četvrtak, 18. aprila 2024.

PSG: Da li je Valjevo u Srbiji?

Objavljeno: 20. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Dok predstavnici gradske vlasti građanima čestitaju različite druge praznike ili svojim prisustvom daju na značaju proslavama raznih udruženja, ustanova i preduzeća, na najveći nacionalni građanski praznik su potpuno zaboravili, navodi se između ostalog u saopštenju za javnost prof. dr Vladimira Krivošejeva, poverenika Pokreta slobodnih građana Valjeva.

„Upravo se završila nedelja u kojoj je Srbija obeležila Dan državnosti, sećajući se datuma kada je 1804. godine počela borba za stvaranje novovekovne srpske države, kao i datuma kada je 21 godinu kasnije u toj državi donet prvi, demokratski, građanski Ustav.

Takav dan bi morao da bude Dan svih građana Srbije, Dan svih srpskih gradova. Ali da dokažu da nije tako, da obeležavanje najsvetlijeg državnog praznika, sa dodelom odlikovanja koja zaobilaze mnoge stvarno zaslužne, uvedenog 2002. godine, predstavlja samo farsu, pobrinule su se lokalne vlasti mnogih gradova u Srbiji, među kojima i Valjeva.

Vladimir Krivošejev, foto: PSG

Dok predstavnici gradske vlasti građanima čestitaju različite druge praznike, pa ponekad i organizuju neki program tim povodom, ili se odazivaju da svojim prisustvom daju na značaju proslavama raznih udruženja, ustanova i preduzeća, na najveći nacionalni građanski praznik su potpuno zaboravili; kao da on ne postoji; ili, kao da je nekakav nižerazredni događaj koji ih ne zanima, pa preka tome, ne bi trebao da interesuje ni građane Valjeva!

Ovakav omalovažavajući odnos zavređuje ne sam pitanje izrečeno u naslovu, već i svaku osudu. Očigledno, neki drugi interesi su im važniji od Srbije i od njenih građana. I od građana grada kojim bi trebali da upravljaju zarad opšteg državnog interesa“, navodi u saopštenju Krivošejev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *