subota, 13. jula 2024.

Radarski centar potrošio 102 protivgradne rakete

Objavljeno: 3. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Do kraja dana Valjevu preti ponovo opasnost od grada, a sve protivgradne stanice u valjevskom kraju od juče su ostale bez protivgradnih raketa, jer su sve zalihe potrošene. To je za “Patak” izjavio načelnik Odeljenja protivgradne zaštite RHMZ Zoran Babić. Tokom jučerašnjeg grada, koji je na području Valjeva padao oko 15 minuta, Radarski centar je potrošio 102 protivgradne raketa, dok su valjevski strelci ispalili 43 protivgradne rakete. Gradonosni oblaci došli su sa Drine, a zahvaljujući protivgradnoj odbrani sprečena je veća šteta. “Grad je zabeležen na području od Stava do Valjeva”, kaže Babić.

Pošto su protivgradne stanice ostale bez raketa, sve oči su uprte u lokalnu vlast, koja se obavezala da će kupiti 37 protivgradnih raketa, za šta će biti izdvojeno milion dinara. Javna nabavka za taj posao je tek sada završena, a protivgradne rakete biće kupljene od valjevskog “Krušika”, kaže za “Patak” član Gradskog veća Nikola Radojičić.

Strelci u valjevskom kraju protivgradne rakete će dobiti najkasnije do početka iduće sedmice. Bez protivgradnih raketa ostali su i strelci u Osečini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *