petak, 24. maja 2024.

Radnici ED probijali se kroz smetove da bi otklonili sve kvarove

Objavljeno: 24. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tokom velikog nevremena koje je sredinom decembra zahvatilo celu Srbiju, pa i valjevski kraj, kada su mnoga domaćinstva ostala bez struje, veliku požrtvovanost su pokazali elektromonteri valjevske Elektrodistribucije, koji su gazili po smetovima da bi otklonili sve kvarove i da bi struja stigla do svake kuće.

O mnogima se proteklih dana govorilo, ali ne i o njima, koji su obavljali teške poslove po nevremenu, blatu i niskim temperaturama.

U valjevskom kraju je bila teška situacija, jer su mnoga domaćinstva ostala bez struje, a najteže je bilo onima koji žive na seoskom području. Zbog toga su čak sedam dana neprekidno na terenu radili svi elektromonteri ED, a mnogima od njih radni dan je trajao i po 16 sati.

Stefan Petrić sa kolegom

„Po olujnoj mećavi probijali smo se kroz smetove da bi došli do dalekovoda. Situacija je bila veoma teška zbog havarije na niskonaponskoj mreži, a pored snega, posao su nam otežavali zaleđeni stubovi. Uložili smo nadljudske napore da bi građani što pre dobili struju, često mokri i gladni, sa žuljevima na rukama. Nismo znali ni za smenu, ni za umor. Moj su život obeležile penjalice, one su i mojim kolegama put ka visini, dok obavljamo svoj posao najbolje što umemo, a ja onako kako me je otac učio-srcem“, kaže za portal Patak online Stefan Petrić, jedan od valjevskih elektromontera, koji ovaj posao u ED u Valjevu obavlja osam godina.

On napominje da je njihov posao takav da im život svakodnevno visi o koncu, a da je tanka nit do puta na nedostižne visine sa kojeg nema povratka, gde su mnoge njihove kolege zauvek otišle.

Monteri na terenu

Zbog nadljudskih napora koje su uložili da bi struja stigla do svakog domaćinstva zaslužili su, makar, javnu pohvalu za požrtvovanje i trud koji su uložili tokom otklanjaju kvarova u nevremenu koje je zadesilo i valjevski kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *