utorak, 28. maja 2024.

Radovi na koritu Kolubare počinju 1. juna

Objavljeno: 16. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Radovi na daljoj regulaciji rečnog korita Kolubare, oštećenog u poplavama 2014. godine, trebalo bi da, konačno, posle skoro dvogodišnjeg odlaganja, počnu 1. juna. Austrijske agencije ADA, kojoj je Evropska unija poverila posao upravljanja ovim projektom, je za izvođača radova izabrala konzorcijum, u kojem je valjevsko preduzeće „Erozija“. Ovi radovi su vredni 2,9 miliona evra.

Radovi na izgradnji rečnog korita Kolubare od mosta na Jadru do mosta na Obilaznici su najpre najavljeni za decembar 2015. godine, potom za proleće 2016., a sada je izvesno da će startovati za 15-ak dana. Do kašnjenja je došlo jer na vreme nije pripremljena sva neohodna dokumentacija, pa samim tim se kasnilo i sa izborom izvođača radova.

Novac za obnovu preko dva kilometra postojeće i izradu oko kilometar i po nove regulacije korita, pored „Austroterma i naselja „Kolubara 1” i pokraj stadiona na Pećini do mesta nastanka ove reke, kao i preko kilometar i po gornjih tokova Obnice i Jablanice, je obezbedila je Evropska unija.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović ranije izjavio da će nakon ovih radova Valjevo u potpunosti biti bezbedan grad. „To znači da će voda biti na pravi način uvedena i izvedena iz grada. Sanacija rečnog korita radi se na najsavremini način, tako da više ne može da se dogodi da poplave naprave štetu kakva je bila u maju 2014.  godine”, naveo je Puzović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *