nedelja, 26. maja 2024.

Radovi na rečnom koritu Kolubare počinju na proleće

Objavljeno: 8. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Radovi na daljoj regulaciji rečnog korita Kolubare, oštećenog u poplavama 2014. godine, trebalo bi da, konačno, posle više odlaganja, počnu na proleće iduće godine. Austrijske agencije ADA, kojoj je Evropska unija poverila posao upravljanja ovim projektom, je tek nedavno raspisala tender za izbpr izvođača radova, a otvaranje ponuda zakazano je za 9. januar iduće godine. Za dalju regulaciju rečnog korita Kolubare je obezbeđeno 4,5 miliona evra.

Radovi na izgradnji rečnog korita Kolubare od mosta na Jadru do mosta na Obilaznici su najpre najavljeni za decembar prošle godine, potom za ove proleće, međutim, po poslednjim informacijama, taj posao će početi tek iduće godine, na proleće.

Do kašnjenja je došlo jer još uvek nije pripremljena sva neohodna dokumentacija, pa je tek nedavno raspisan tender za izbor izvođača radova. Sredstva za obnovu preko dva kilometra postojeće i izradu oko kilometar i po nove regulacije korita, pored „Austroterma i naselja „Kolubara 1” i pokraj stadiona na Pećini do mesta nastanka ove reke, kao i preko kilometar i po gornjih tokova Obnice i Jablanice, je obezbedila je Evropska unija.

Lokalna saamoprava još pre više od godinu dana završila svoj deo posla donošenjem potrebnih skupštinskih odluka, rešavanjem imovinskih odnosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *