petak, 21. juna 2024.

Raspisan konkurs za direktora „Krušika“

Objavljeno: 26. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ raspisao je početkom ovog meseca konkurs za generalnog direktora ove vojne fabrike. Rok za podnošenje prijava je istekao 17. oktobra, a za sada nije poznato koliko se kandidata javilo na ovaj konkurs, niti da li je među njima aktuelni direktor vojne fabrike u Valjevu Mladen Petković. Od kandidata je traženo da, pored visoke stručne spreme, imaju najmanje pet godina radnog iskustva u struci, od čega najmanje tri godine na rukovodećim pozicijama. Takođe, bilo je potrebno da ponude kvalitetan i konkurentan program rada i razvoja „Krušika“ u naredne četiri godine. Nadzorni odbor će, najaksnije, do 17. novembra doneti odluku o izboru generalnog direktora „Krušika“.

Mladen Petković

Ovom vojnom fabrikom od 2014. godine uspešno rukovodi ekonomista Mladen Petković iz Beograda. Za vreme njegovog mandata potpisani su višemilionski ugovori, obnovljena je fabrika, isplaćeni su višegodišnji dugovi, a zaposleno je preko 2.500 radnika, čija je prosečna plata oko 50.000 dinara.

Valjevski „Krušik“ završio je prošlu godinu sa rekordnom proizvodnjom u poslednjih 79 godina, koliko ova vojna fabrika postoji. Iako mnogi nisu verovali da „Krušik“ ne može da „prestigne“ poslovne rezultate iz „zlatnih“ osamdesetih godina prošlog veka, to se dogodilo u 2017. godini. Direktor valjevskog „Krušika“ Mladen Petković je ranije izjavio da u ovoj godini imaju ugovorene poslove, koji bi, ako bude sve teklo po planu, mogli da nadmaše poslovne rezultate iz rekordne 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *