nedelja, 16. juna 2024.

Rasvetljene pljačke pošte, zlatare, zalagaonice i trafike

Objavljeno: 13. aprila 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –  Hapšenjem Valjevca Ognjena Stankovića (31) zbog pokušaja pljačke u naselju Brđani, valjevska policija je rasvetlila četiri razbojništva koje je počinio uhapšeni, saznaje Patak. Kako saznajemo, Stanković je osumnjičen za pljačku pošte u Brđanima 31. marta,  kada je maskiran i uz pretnju pištoljem iz kase odneo 470.000 dinara. Policija je prikupila dokaze da ovaj Valjevac stoji i iza pljačke zlatare „Stošić“ u centru Valjeva, odakle je 13. januara ove godine odneo nakit vredan  oko 10.000 evra. Tada je upao u zlataru i pištoljem povredio radnicu, koja je zadobila teške povrede. Uhapšeni se sumnjiči da je opljačkao i zalagaonicu u Ulici Vuka Karadžića, odakle je odneo nakit vredan oko 150.000 dinara. Stojanović se sumnjičio za razbojništvo u naselju Zbratimljenih gradova, gde je uz pretnju pištoljem od radnice oteo 15.000 dinara.

Ovaj Valjevac uhapšen je juče prilikom pokušaja pljačke pošte u Brđanima i njemu je određen pritvor do 30 dana. „On je ušao u poštu, uperio pištolj u radnicu i rekao: Ovo je pljačka! Tada su majka i ćerka, koje su čekale u redu, počele da vrište, a policajci u civilu koji su bili u zasedi, čim su čuli vrisak, uleteli su u poštu i razoružali Stojanovića“, navode naši izvori.

Kako saznajemo, Stanković je od ranije poznat policiji. On je 2006. godine osuđen na 4,5 godine zatvora zbog ubistva iz nehata. Stanković je 2004. godine, kao tadašnji štićenih Doma za vaspitanje učenika u Nišu, ubio Igora Madžoa (14), učenika sedmog razreda, iz kolektivnog smeštaja „Brezovica“, koji je sa još 150 đaka sa Kosmeta tada došao u goste u Niš. On je sa bedema Niške tvrđave gurnuo četrnaestogodišnjeg dečaka, koji je nakon toga preminuo.

Jedan komentar na “Rasvetljene pljačke pošte, zlatare, zalagaonice i trafike

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *