subota, 20. aprila 2024.

Ratni veterani prekinuli štrajk

Objavljeno: 16. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ratni veterani prekinuli su šestodnevni štrajk glađu nakon dogovora sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Predsednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić kaže da su ratni veterani dobili obećanje da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti koje bi obezbedile status borca i zdravstveno osiguranje borcima, kao i da će se više voditi računa o socijalnom statusu boraca. “Po pitanju ratnih dnevnica, dogovoreno je da se, nakon objavljivanja stava Međunarodnog suda u Strazburu o pitanju ratnih dnevnica, formira zajednički tim Vlade Srbije i predstavnika udruženja sa zadatkom da vladi predloži dinamiku i modele rešavanja problema”, rekao je Bradić.

Štrajkači glađu su uvereni da ih niko iz državnog vrha Srbije ne bi primio da njihov saborac Nebojša Milenković iz Vlasotinca nije sebi odsekao prst i tako skrenuo pažnju javnosti na višegodišnje probleme ratnih veterana. “Posle svega, ne kajem se što sam sebi odsekao prst! Da nas premijer Dačić nije primio, bio sam spreman da svaki dan sečem po jedan prst i niko u tome ne bi mogao da spreči. Prst sam odsekao zbog svih rezervistva Srbije i zbog mog sina koji je proveo na ratištu 16 meseci. Samo ne znam kako će sad stati pred moje unuke bez prsta i kako ću im sve objasniti- rekao je ratni veteran Nebojša Milenković.

Predstavnici ratnih veterana iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva šest dana su štrajkovali glađu u prostorijama valjevskog udruženja boraca tražeći isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *