utorak, 21. maja 2024.

Razvoj mlekarstva kroz primenu novih tehnologija

Objavljeno: 21. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Poljoprivreda je uz turizam jedan od najvažnijih razvojnih prioriteta Mionice. Pod pokroviteljstvom opštine u Kulturnom centru je za mioničke poljoprivrednike organizovano predavanje o razvoju mlekarstva. Predavanje je održao doktor biotehnologije Dragomir Jeremić, nekadašnji profesor na Univerzitetu u Beču.

On je govorio o mogućnostima i potencijalima unapređenja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija i drugačiju, poboljšanu ishranu.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ocenio je ovo predavanje kao veoma korisno za poljoprivrednike.

„Naš kraj je poljoprivredni kraj. Agrarom se bavi trećina žitelja ovog kraja. Imamo 1.960 gazdinstava. I zato moramo da ulagažemo u poljoprivredu. Kroz programe koje opština realizuje, a uz pomoć Ministarstva poljoprivrede opredeljeno je 16,8  miliona dinara za podsticaj i razvoj poljoprivrede u opštini Mionica“, rekao je Janković.

Doktor biotehnologije Dragomir Jeremić govorio je o mogućnostima i potencijalima unapređenja mlekarstva kroz primenu novih tehnologija i drugačiju, poboljšanu ishranu.

U mioničkoj opštini kažu da nastoje da organizuju što više predavanja za poljoprivrednike, kako bi primenili sve nove tehnologije i metode, a samo ove godine 20 mladih poljoprivrednika iz Mionice je dobilo je po 1,5 miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Opština Mionica je u poslednje tri godine uložila 20 miliona dinara za jačanje i unapređenje poljoprivrede i seoskih domaćinstava. U istom periodu, mionički poljoprivrednici su ostvarili pravo na više od 116 miliona dinara kroz programe resornog ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *