utorak, 21. maja 2024.

Realizovan projekat “Inovativne inicijative za inkluziju”

Objavljeno: 31. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Grad Valjevo je u prethodnih 16 meseci u saradnji sa partnerskom organizacijom Centar za integraciju Roma iz Valjeva, realizovao projekat „Inovativne inicijative za inkluziju“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Projekat je deo Programa koji finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2016, Podrška EU inkluzija Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. Primarni cilj projekta je poboljšanje položaja Roma i njihovo aktivno uključivanje na tržište rada i u društvenu zajednicu.

Nenad Branković, predsedavajući upravljačkog tima iz Gradske uprave grada Valjeva je kazao da je finalna konferencija prilika da se predstave realizovane aktivnosti i rezultati projekta. „Projekat je doprineo afirmisanju pripadnika romske zajednice, njenom boljem pozicioniranju kod poslodavaca i razbijanju predrasuda. Projekat je pokazao da romska zajednica ima mlade, obrazovane i sposobne ljude koji mogu i žele da rade, a i da rade veoma uspešno“, rekao je Branković.

Projekat je imao direktne koristi za predstavnike romske zajednice angažovanjem facilitatora za zapošljavanje koji su bili dostupni za pružanje podrške i pomoć romskoj zajednici tokom trajanja projekta. Najkonkretnija korist za romsku zajednicu je bila realizacija programa radnih praksi za 10 mladih Roma u preduzećima i organizacijama u trajanju od 2 meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *