petak, 21. juna 2024.

Rekonstrukcija Karađorđeve počinje 15.aprila

Objavljeno: 6. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od Višeg suda do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, počeće 15. aprila. Taj deo glavne valjevske ulice biće rađen po istom modelu kao i deo od Višeg suda do bivše “Beograd kafane”, tako da će biti postavljen novi asfalt, trotoari, signalizacija i javna rasveta. Radovi će biti završeni za 60 radnih dana, a koštaju 30 miliona dinara. Ovaj posao je dobilo preduzeće “Kompresor”, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. On kaže da će polovinom aprila u deo koji bi trebalo da se rekonstruiše prvo ući radnici “Vodovoda”, da bi zamenili stare cevi, a nakon toga će početi radovi na postavljanju novog asfalta.

„Ako vremenski uslove dozvole, radovi počinju 15. aprila. Kada ’Vodovod’ završi zamenu starih cevi, počeće rekosntrukcija ulice i taj posao će raditi preduzeće ’Kompresor’. Nema potrebe za bilo kakvom sumnjom da to preduzeće nije sposobno da obavi taj posao, jer im ovo nije prvi projkat ovog tipa, a uz to podizvođač im je Preduzeće za puteve ’Valjevo’“, kaže Jeremić.

Rekonstrukcija prvog dela Karađorđeve ulice u dužini od 750 metara je završena 2011. godine. Te radove izvelo je preduzeće “Ingrapomni”, a finansirani su preko tadašnjeg NIP-a i novcem iz gradske kase. Kada budu završeni radovi na rekonstrukciji dela Karađorđeve od Suda do Jadra, preostaje još zamena asfalta u delu od “Beograd kafane” do raskrsnice sa Uzun Mirkovom ulicom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *