utorak, 25. juna 2024.

Rekonstrukcija pruge od Valjeva do Resnika

Objavljeno: 11. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U martu sledeće godine počeće radovi na rekonstrukciji barske pruge od Valjeva do Resnika. Srpska i ruska železnica potpisale ugovor o rekonstrukciji prve deonice pruge Beograd – Bar posle 40 godina. Planirano je da radovi u dužini od 77 kilometara budu završeni najkasnije do aprila 2017. godine. Ti radovi koštaće 80 miliona dolara. Posle rekonstrukcije dela pruge od Valjeva do Resnika, vozoviće će umesto sadašnjih između 30 i 50 kilometara saobraćati brzinom 120 kilometara na sat.

Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, rekao je da se predugo čekalo na rekonstrukciju pruge, jer je generalna obnova uglavnom neophodna već posle 20 do 25 godina.

“ CIP je uradio projekat kompletnog generalnog remonta do Valjeva. Kada se završe radovi, vratiće se brzine vozova do 120 kilometara, za koje je prvobitno i projektovana pruga. Zbog izuzetno teških uslova i brdsko-planinskih predela, ne mogu se postići veće brzine. Sa 254 tunela i 234 mosta, ovo je najkomplikovanija pruga u Evropi”, rekao je Ignjatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *