četvrtak, 25. jula 2024.

Rekonstrukcija železničkih stanica između Valjeva i Beograda

Objavljeno: 4. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na inicijativu potpredsednice srpske Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, da pored projekata modernizacije železničke infrastrukture i železnički objekti moraju biti lepši i uređeni kako bi se vratilo poverenje javnosti, „Infrastruktura železnice Srbije“ pokrenula je program rekonstrukcije železničkih stanica širom Srbije, saopšteno je iz tog preduzeća.

Kako je najavljeno, naredne nedelje „Infrastruktura železnice Srbije“ počeće uređenje i rekonstrukciju železničkih stanica na pruzi između Valjeva i Beograda. Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Valjevu, Divcima, Slovcu, Lajkovcu, Lazarevcu, Vreocima, Stepojevcu, Velikom Borku, Barajevo – Centru i Beloj Reci.

Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita i kojom vozovi saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat. Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ovaj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica, pa će ovaj put one svojim besplatnim radom podržati uređenje železničkih stanica na ovoj deonici barske pruge. Reč je o kompanijama: Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.

Tokom ove i prošle godine „Infrastruktura železnica Srbije“ već je uredila oko 70 staničnih objekata širom Srbije, od kojih neki i po nekoliko decenija nisu bili rekonstruisani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *