nedelja, 21. aprila 2024.

Rekordna potrošnja vode u Valjevu!

Objavljeno: 23. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je zabeležena rekordna potrošnja vode od 595 litara u sekundi. Uobičajena potrošnja vode je oko 300 litara u sekundi, međutim, zbog visokih temperatura, ali i proširenja vodovodne mreže, potrošnja vode je dostigla skoro 600 litara u sekundu, što je maksimalni kapacitet Fabrike vode na Pećini, kaže za “Patak” tehnički direktor Vodovoda Dragan Živanović. On dodaje da ovolika potrošnja vode nije zabeležena u skorije vreme, pa ni za vreme najvećih suša 2007. godine.

Na naše pitanje da li zbog velike potrošnje vode postoji mogućnost uvođenja restrikcija vode u Valjevu, Živanović kaže da o tome odlučije Krizni štab.

Iz valjevskog vodovoda apeluju na građane da racionalnije troše vode i da je ne koriste nenamenski.

Jedan komentar na “Rekordna potrošnja vode u Valjevu!

  1. Kako je brzopotezno bivši dir. Vodovoda udomljen u Valis na mesto pravnika? Kad je stiglo odobrenje ministarstva za njegovo zaposlenje? Kad je to odobren novac za to novo radno mesto? Nije reč o ovom pojedincu već osvetljavanje drskog namirivanja mimo prava i zakona koje sprovodi na lokalu SPS. Tako rade u opštini, tako u direkciji, tako u Vidraku. Pitam se šta uopšte radi inspelkcija?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *