nedelja, 21. jula 2024.

Rekordna proizvodnja u „Krušiku“

Objavljeno: 5. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Krušik“ završio je prošlu godinu sa rekordnom proizvodnjom u poslednjih 79 godina, koliko ova vojna fabrika postoji. Iako mnogi nisu verovali da „Krušik“ može da „prestigne“ poslovne rezultate iz „zlatnih“ osamdesetih godina prošlog veka, to se dogodilo u 2017. godini, koja je bila više nego uspešna za valjevsku Holding korporaciju, koja u ovom trenutku zapošljava preko 2.500 radnika. Direktor valjevskog „Krušika“ Mladen Petković kaže za portal „Patak online“ da u ovoj godini imaju ugovorene poslove, koji bi, ako bude sve teklo po planu, mogli da nadmaše poslovne reultate iz rekordne 2017. godine.

„Krušik je u prošloj godini realizovao proizvodnju od 97,6 miliona dolara. U prošloj godini izvoz je povećan za 100 odsto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini najveći ugovori se odnose na projektile 107 mm, a u narednih 20 meseci očekujemo da ćemo isporučivati najmanje 1.000 komada mesečno“, rekao je Petković.

U prošloj godini je zaokružena tehnologija za proizvodnju komora raketnih motora, što je bio jedan od glavnih poslovnih prioriteta „Krušika“. Tako će valjevska vojna fabrika, zajedno sa fabrikama iz grupacije „Odbrambene industrije Srbije“ i sa preduzećem „Jugoimport SDPR“, ubuduće proizvoditi i vođene i nevođene raketne projektile poboljšanih performansi, među kojima su rakete „Jerina“ i „Jerina dva“. Reč je o vođenim projektilima velikog dometa.

Preko 2.500 radnika „Krušika“ je poslednjeg dana februara dobilo bonus od 10.000 dinara, a u ovoj godini mogu da se nadaju boljim uslovima za rad, a od ovog meseca ih očekuje i povišica plate.

Jedan komentar na “Rekordna proizvodnja u „Krušiku“

  1. Cene hrane, lekova itd. su vam na svetskom nivou, dajte pristojne plate radnicima i ne prezaposljavajte neproizvodni sektor. Dajte tom narodu sansu da progleda ocima, Marko Kraljevic je pola pio pola sarcu davao! Srecno Vistad!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *