četvrtak, 20. juna 2024.

Rekordna zaplena kokaina i heroina

Objavljeno: 31. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tokom prošle godine policija u Kolubarskom okrugu je imala najveću zaplenu heroina do sada, dok je početkom ove godine zaplenjena rekordna količina kokaina. U Kolubarskom okrugu je prošle godine zaplenjeno 3,3 kilograma heroina, dok je u januaru ove godine oduzeto 800 grama kokaina. Načelnik Policijske uprave Saša Marković kaže za Patak da je najveća zaplena droge tokom prošle godine bila u Dudovici na Ibarskoj magistrali, gde su drogu otkrili saobraćajni policajci.

 

Prema podacima valjevske policije u 2009. godini je zaplenjeno oko 400 grama heroina, a u 2010. oko 300 grama heroina. Policija je na području Kolubarskog okruga tokom 2011. godine zaplenila samo 10 grama heroina, dok je u 2012. godini zaplenjeno 57 grama te opojne droge. Što se tiče zaplena marihuane u prošloj godini je oduzeto skoro 12 kilograma marihuane. U prvom mesecu ove godine zaplenjeno je oko 1,5 kilograma marihuane i uhapšeno je pet osoba. Marković kaže da na području Valjeva ne deluju jače kriminalne grupe koje se bave rasturanjem droge, kao što je to slučaj u pojedinim gradovima Srbije. “ Mi imamo podatke i tačno znamo ko se i kojom vrstom kriminala bavi. Međutim, nije bitno samo znati, već je potrebno i da se obezbedi dovoljno materijalnih dokazi, da bi sud ta lica mogao i da osudi”, rekao je Marković.

Tokom prošle i ove godine valjevski policajci su lisice na ruke stavili i svojim kolegama policijskim inspktorima Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću, koji se sumnjiče da su prodali kilogram heroina jednom dileru, kao i da su dilere drogom štitili od istrage. Javnost je bila šokirana činjenicom da su u ove afere upleteni inspektori kojima je posao da rade na suzbijanju narkomanije. Marković kaže da je njihovo hapšenje dokaz da ni u policiji nema zaštićenih i navodi da će im sada zadatak biti da povrate poverenje građana u policiju.

Marković kaže da je pored dvojice policijskih inspektora koji su uhapšeni, suspendovan još jedan policijski službenik, protiv koga je Sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja. Radi se o službeniku koji je radio na šalteru za izdavanje vozačkih dozvola.

Jedan komentar na “Rekordna zaplena kokaina i heroina

  1. A kako se zove taj „kriminalac“ koji je suspendovan, mora da je zaista krupno krivicno delo napravio i to na vozackim dozvolama, strasno…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *