subota, 20. aprila 2024.

Sajt Vlade Srbije: U Valjevu 46 obolelih

Objavljeno: 26. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Po podacima koji su objavljeni na sajtu Vlade Srbije – Statistika COVID-19 u Srbiji, u Valjevu je potvrđeno 46 slučajeva zaraženih korona virusom. Dvoje obolelih naših sugrađana smešteno je na lečenje u Opštu bolnicu Valjevo.

Od ukupno 384 slučaja u Srbiji, Beograd ima 173 obolela, a potom sledi Valjevo sa 46 i Niš sa 37. Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče, ocenjujući ova tri grada kao trenutno najveća žarišta epidemije korona virusa, najavio uvođenje posebnih mera.

U izjavi za RTS gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je “situacija ozbiljna, ali ona je sasvim pod kontrolom”.

“oko same bolnice danas smo dogovorili sa komandantom kasarne da vojska od 7 do 15 sati, znači pre policijskog časa bude na rampi bolnice da stavimo samo građanstvu do znanja da se ne mogu šetati bolnicom i da je situacija ozbiljna, da se svi moramo pridržavati mera i za četiri pet nedelja izađemo iz ove epidemiološke vrlo ozbiljne situacije”, rekao je Gvozdenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *