subota, 20. aprila 2024.

Sanirano klizište i asfaltiran put

Objavljeno: 5. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Završena je sanacija velikog klizišta, nastalog nakon poplava 2014. godine, na putu Poćuta – Bebića Luka, a uz njega asfaltiran je i put do manastira Pustinja, koji se nalazi na toj deonici. Radovi su koštali oko 10 miliona dinara.

„Planovi su da se do kraja godine postavi bankina i zasadi zelenilo, tako da se prilikom obilnijih kiša ne bi osipala zemlja. Ovo je bio jedan veliki zahvat i urađeno je veoma kvalitetno i brzo u najkraćem vremenskom roku“, rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu u Gradskoj upravi Zoran Trifunović.

Put do manastira Pustinja asfaltiran je u dužini od 480 metara, širine tri metra, a izvođač radova bilo je preduzeće „Autotransport“, koje je saniralo i klizište. Inače, i stari put do planine Medvednik je prohodan, tako da njim može da se dođe od Bebića Luke do Planinarskog doma.

„Sanirana je i škola u Bebića Luci, koja je jednim delom  bila srušena za vreme poplava i zaustavljeno je njeno dalje propadanje. Sledeća faza je, po projektu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Valjevo, da se škola adaptira i prilagodi školi u prirodi. Pored škole će biti adaptirano i  konačište za decu koja budu tu boravila“, najavio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.projekat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *